Balık sistemi

Balık sistemi komut ailesi: "/balık"

Başlangıç

Simsek Bot'ta bulunan balık sisteminde toplam 50 çeşit balık bulunmaktadır. Bu balıkların bir kısmı, her hafta değişen mevsimlerle beraber değişmektedir.

Simsek Bot'ta bulunan balıklara ait bilgilere https://simsek.biz.tr/baliklar sayfasından ulaşabilirsiniz.

/balık durum

Mevsimler dahil olmak üzere balık sistemi içerisinde balıkları tutmanıza yarayan olta, balıkları saklayabileceğiniz envanter ve balık kazanç katı bulunmaktadır. Envanterinizdeki balıklar hariç diğerlerine ait detaylı bilgilere /balık durum komutu ile ulaşabilirsiniz.

/balık oltaal

Balık tutmak için mutlaka olta satın almanız gerekir. Oltanın ücreti 1.500 SL'dir.

Olta satın alımı nakit para ile gerçekleşir. Olta alırken nakit paranız yoksa mutlaka bankanızdan en az 1.500 SL çekmeniz gerekir.

/balık tut

Olta satın aldığınıza göre artık balık tutabilirsiniz. Balıklar üstteki yazıda bahsedildiği üzere mevsimlere göre farklı çeşitlerde çıkmaktadır. Balık tutarken mutlaka sohbette beklemelisiniz, aksi taktirde oltaya takılan balık kaçacak, oltanızın canının düşmesine sebep olacaktır.

/balık envanter

Balık sisteminde tutmuş olduğunuz balıkların tamamı envanterinizde saklanır. Bu balıklara /balık envanter komutu içerisinde bulunan "işlem" argümanındaki "Envanterdeki balıkları görüntüle" seçeneğini seçerek ulaşabilirsiniz.

Envanterinizdeki balıkları /balık envanter komutu içerisinde bulunan "işlem" argümanındaki "Envanterdeki balıkları sat" seçeneğini seçerek satabilirsiniz.

/balık yükselt

Balık kazanç katınızı yükseltmeden önce mutlaka envanterinizdeki balıkları satmalısınız.

Balık kazanç yükseltme işlemi nakit para ile gerçekleşir. Üzerinizde komut içerisinde yazan miktar kadar nakit paranızın olması gereklidir.

Balık üzerinden kazandığınız para yetmiyor olabilir. Bunun için balık kazanç katınızı yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Balık kazanç katınızı yükseltmek için /balık yükselt komutunu kullanabilirsiniz. Yükseltme için gerekli bilgiler komutu kullandıktan sonra çıkacaktır.

Last updated